Höst


Kolaryd


Hektiska dagar

Den här veckan är fulltecknad känns det som.
Måndan' flöt på ganska bra på jobbet - hann med en hel del även om jag fortfarande ligger efter..
Åkte hem vid halv 4 & gick ut & red direkt, hann inte äta nåt tyvärr (inte så bra för min mage...)
Vi klättrade bara Chanti & jag så det gick ganska snabbt. Var inne vid 17 tiden igen & fixade mat. Köttfärslimpa,sås & potatis blev det.
Hjälpte Tim lite med skolarbetet oxå innan jag åkte till JFK på dressyrmöte vid 18.45.
Vi va bara 3 på mötet + att det fattas en massa funktionärer till söndagens Lokala tävling.. Men det löser sig nog, vi fick tag på ett par personer under kvällen.
Körde hem strax efter 21, ute va det iskallt, usch!
Nattfodrade hästisarna och gick in & tog hand om maten & diskade + duschade och styrketränade lite innan sängen hägrade :)
Tisdagen har varit lika fullbokad.
S & H jobbade på V-Tryck idag med. Frakter strulade, som vanligt..
Förhörde Tim på svenska till ett prov imorrn + tittade på hans bokrecension. Bosse fick ta hand om matlagningen idag. Vid 18 åkte B&T till Smedjehov för att hjälpa till på A-lagsmatchen & jag gick ut & red. Dressyr i ridhuset blev det idag. Chante kändes riktigt fin i traven :)
Kvällen ägnade jag sen åt lite TV, hängning av tvätt och dammsugning (+lite mer förhör.)
Nu, 23.30 är jag Trött!

Tim i Dalendress :)


En dag utan mage

Måndagen gick fort som vanligt. Mycket på jobbet men jag kände ändå att jag hann jobba undan en hel del. Mycket tack vare att Stephie jobbade här på kontoret med mig i fredags :)
Jobbade till halv 4 & åkte sen & levererade på 2 ställen. Köpte havre & Krafft + en säck morötter till hästarna på Lantmännen innan jag åkte hem.
Tog in & matade glada hästar med massor med morötter :) Inget regn idag tack & lov = inga blöta äckliga täcken.
S & H kom hem ungefär samtidigt så vi fixade lite mat tillsammans. Stuvade makaroner (mums) & falukorv fick det bli idag.
Efter maten åkte S till JFK & red Percy, Bosse körde Tim till träningen & jag gick ut till pållarna i stallet.
Jag red i ridhuset, Chanti kändes pigg & fin i början men blev lite seg & stretig mot slutet.. Det brukar vara tvärt om!
Ryktade honom efter & nattfodrade innan jag gick in & duschade & kollade lite på TV (Bigest loser)
Hann med lite disk & fixa te tills B & T kom hem.
Det blev lite SO-förhör med Tim inför provet imorrn oxå.
Körde lite styrketräning med skivstången sent på kvällen :) 
Den stora sensationen för dagen är att jag inte har känt av att jag har en mage idag! :)
= jag har inte haft ens lite ont i magen en enda gång på hela dan ! Tror knappt att det har hänt nån gång innan.
Hoppas på fler såna dagar!

Längtar tillbaka


Ösregn

Fy vad det regnar! Allt är dyblött. I stallet hänger det 3 blöta täcken trots att bara en häst använder täcke.
Veckan har gått jättefort. Mycket på jobbet men har lyckats behålla mitt organiserade kaos tack & lov. Det är läskigt när det går över i oorganiserat kaos! Ska försöka undvika att det händer igen. En gång är ingen gång...
Va på hockey i fredagskväll. Tyvärr va motståndet lite för tufft för Dalen denna gång. Vita Hästen vann :(
Lördan & söndan har regnat bort.
Red i ridhuset i lördags, fick igång pållen riktigt bra på slutet.
Mötte Anette & Berry vid 9 i morse & skrittade runt Flaskebo. Det blev ganska blött & kallt. Jag gillar inte höstregn.. Men det är väl bara att vänja sig tyvärr. Hästarna va ute en stund på fm & sen en stund på em. Dom fick gå in & värma sig lite & få torrt täcke mitt på dan.
Bakade sockerkaka & fikade m.yatzy. Lagade en gulaschgryta sen - gott. Stephie jobbade 6.45 - 14 så hon kom hem ganska lagom t maten <3
Kjell & Irene tittade förbi på en fika innan det var dags för Tim att åka till träningen. S & H gick på bio.
Hade ett par timmar själv på kvällen :) Rätt skönt ibland faktiskt.
Ska ligga på spikmattan en stund nu & kolla på Ensam mamma söker. Mys

Stephie & Surtsey


Vi som inte vill va med på bild


Hockey & ridning..

..det är vad vår familj sysslar med för det mesta.
Alla gick upp vid 8. B&T för att åka till Gislaved där Tim skulle spela match & S & jag för att åka ut till Kiddet.
Stephie skulle rida Surtsey. Härligt väder idag med men kallt! Surtsey såg jättefin ut, jag har aldrig sett honom röra sig förut- Ser "lätt ut". Inte så långt kommen för sina 6 år men han är inte riden så mycket.
Jag red Chanti i ridhuset. Han kändes helt ok.
Tims lag Dalen vann matchen :) Alltid kul med vinst.
Stephie & jag åkte & handlade lite fläskytterfilé (sommarspecialen 2010) & gjorde en god "gryta" på det med hasselbackspotatis till, mums.
Tog en promenad efter med S&T - skönt.
Hängde lite tvätt & strök en del innan det var dags för te & "Ensam mamma söker"
En lugn & skön dag.

Läskigt sällskap !


Härlig höstridtur


Vit morgon


Vit morgon

Lördag.
Sov till 8.30, skööönt. Men när jag tittade ut va det vitt på backen :( Usch. Inte redan... Lite snö över jul räcker för mig. En månad kanske sen får det gärna bli vår.
Men nu är det väl bara att försöka stå ut med kommande kyla. Jag ska inte klaga så mycket för det har varit jättefina soliga höstdagar nu ett tag.
Vi tog det lite lugnt på förmiddan', åt lång frukost osv. Inte ofta det händer nu för tiden.Jag red ut en sväng med Chante mitt på dan. Skrittade runt Flaskebo. Vi hade lite läskigt sällskap :) Se bild! Det fanns många spöken ute tyckte Mr Häst, han var på tårna hela vägen men skötte sig ändå bra.
Lite fika blev det sen innan vi gick ut & rensade lite stuprännor, tömde krukor & blomlådor m.m
Gjorde fläskfilé med ugnsrostade grönsaker till middag. Recept från Linas Matkasse med lite nya smaker bl.a Sweetpotatoe.Ibland är det så gott med nåt nytt.
Sen åkte vi till A6 en snabbsväng.Köpte inget speciellt, lite sminkborttagning & batteri till bilnyckeln bara.
Kvällen spenderades i köket (gjorde kyckling i pitabröd) & i soffan. Eller sängen rättare sagt. B & T kollade på HV uppe på Tv.n så jag satte mig nere. Det får inte bli för mycket hockey!


Höstlöv


Dela mig i 4

Onsdagen blev ingen hit. Kändes som jag tappade greppet på jobbet. Brukar känna att jag har organiserat kaos på mitt kontor men nu kändes det inte under kontroll längre. :(
Försökte skicka gods till USA samtidigt som jag hade möte med Åsa på posten, hämtade Tim på skolan och plockade fram jobb åt Channy. Fungerade inte så bra kan jag säga. Kaos både på skrivbordet & i huvet...
Det slutade ok ändå, Bosse hämtade & skjutsade hem Tim & jag stannade kvar på jobet till 17.30
Hem & lagade mat till Tim som skulle hinna äta innan han åkte till träningen 18.15. Bacon & stekt potatis hann vi göra :)
Åt sen lite yoghurt på stående fot (bra för magen med all stress & ingen tid att äta... :(  ) Gick ut i stallet vid halv 7 & red en stund i ridhuset. Va så trött att jag höll på att tippa av pållen ibland.
Stekte kyckling sen & kollade lite på Bönderna på TV.
Hoppas på mindre kaos imorrn.

Söndag

Söndan bjöd på härligt väder igen.
Skulle galoppat med A men Berry hade en lös sko. Jag & Chanti red iväg själva. Han va pigg men snäll & modig & vågade gå förbi både kor & läskig lagård m.m Berry brukar vara bra att gömma sig bakom!
Många får en kick av snabba bilar & motorcyklar med en massa hästkrafter - jag får en kick av min enda hästkraft ! Red med ett leende som blev bredare när jag kände pållens enorma kraft under en i en snabb galopp. Härligt!
Stephie & jag fixade kalops & hallonpaj till efterrätt. Mums.
Hann oxå ta in 10 ensilagebalar, plocka ner studsmattan, kratta löv m.m
Tim hade träning på kvällen, jag strök en timme & sitter nu i soffan & tar det lugnt.  

Fina Chanti


Söndag igen

Veckorna rinner iväg, det är måndag & söndag :)
Veckan såg ut som alla andra, mycket jobb (tack & lov :) ) ridning o.s.v
Skulle ha fikat med A i tisdags men vi hann inte nån av oss. Bosse åkte hem, sjuk vid 2-tiden, med Tim, så jag jobbade vidare till 17. Skönt att hinna jobba undan lite.
Red ut en sväng i fredags, det är så fint ute nu på hösten. Jag älskar sommaren men visst har varje årstid sin charm. Chante var "snäll" & gick (eller kröp ! )även där han tyckte det var jätteläskigt. Som t.ex vid lagårn' där dom bygger en massa just nu.
Åt grillad kyckling & tacos på kvällen. Tim hade lite kompisar hemma så jag la mig inte förrän 12. Sov sen nästan ingenting :(  Jättejobbigt...Va inte på bästa humöret när jag gick upp på lörd.morgonen... 
Men solen sken & Tim & jag åkte till A6 för att köpa skivstång. Jämförde lite priser & bestämde oss för Intersport. Nu fanns inte grejerna hemma men skickas från Linköping på måndag så vi får dom i mitten av nästa vecka. Sen blir det träna av!
Lagade lövbiff med pommes sen innan jag skjutsade Tim till Albin.
Red i ridhuset sen, trodde att jag skulle va själv där halv 7 en lördag kväll men 2 till va där. Kul med lite sällskap..ibland, ibland gillar jag att rida själv. 

Härlig ridtur


Helgen

Helgen har varit mysig & rolig.
Fredan va som vanligt på jobbet = mer el.mindre kaos :) Åkte hem & lagade lite mat till Tim, åt själv lite yoghurt & somnade sittande några minuter i soffan. Red sen ut en sväng, skrittade bara. Klar i stallet vid 18.50, snabbt in & bytte om & slängde mig i bilen & åkte till Smedjehov. Stannade till på vägen & köpte köttfärs & tacobröd.
Dalens match började 19.30, motståndare var Troja/Ljungby. Dalen vann med 3-1 :) Heja Dalen. Tim fick assistpoäng oxå :)
Det är så ovant att få med en glad & nöjd Tim hem efter träning och matcher. Men det verkar som om vi får vänja oss vid det  :) HÄRLIGT
Hann sen äta lite tacos innan vi somnade.
Stephie började jobba 06.45 på lörd.morgonen så hon tog hästarna, jätteskönt! Vi andra sov ända till 10.15. Väldigt ovanligt !
Efter lite frukost, smink & hårfix åkte vi ner på stan. Köpte lite kläder att ha på festen ikväll hos Klas & Lisa Heed.
Köpte 2 outfits men till slut bestämde jag mig för att ta en "tunika" som jag hade sen innan...
Städade sen & käkade tacorester.
Stephie skjutsade oss tiil Heljemo vid 17.30. Sen gick vi tillsammans till Blombergs för en fördrink. Den kombinerade 50-års & bröllopsfesten började 19.00
Det blev en jättekul kväll med roligt folk, jättegod mat & mycket musik & dans. Snälla Stephie hämtade oss mitt i natten ( 02.15 )
Söndan har varit ganska lugn. Vaknade pigg vid 9. Hästarna fick sitt & jag åt en ensam frukost (ingen annan vaken än) Körde sen Tim till Albin & svängde förbi Hööks & köpte glucosamin. Hoppade in på Konsum oxå & köpte lite potatis. Hemma igen fixade jag lite mat, lax m potatismos blev det idag, jättegott, är lite trött på kött faktiskt. Det blir ju ganska mycket kött på grillen på sommaren.
Gick ut i stallet efter maten när Tim & Bosse åkte till träningen. Anette & Casper kom & pysslade & red lite på Rubin. Jag red Ench i ridhuset på kandar. Han accepterade betten bättre denna gången, skönt.
Efter duschen skulle jag bara äta lite yoghurt innan jag skulle ta itu med strykningen - men jag somnade visst...sittande i soffan. Strykningen får vänta! sitter kvar i soffan en stund till sen hägrar sängen.

RSS 2.0