Svinen är nära

Kroppen kändes lite överkörd när jag vaknade. Jag fattade inte varför, men när jag kände att magmusklerna hade träningsvärk kom jag på anledningen. 
Jag rider ju inte dagligen längre och igår red jag ganska länge och satt med övergångar hela tiden vilket kräver sina magmuskler. 
Wilda fick gå ut på förmiddagen. Hon har ju inte varit ute sen steriliseringen. Det känns som om hon behöver ut en stund varje dag för att göra av med lite energi. Jaga lite småfåglar, kasta pinne, fånga longeringspisken, klättra i träd osv. 
Jag roade mig med att kratta och plocka bort gårdsgruset från gräsmattan. Det hamnar en massa grus där när vi skottar snö. Tur att vi är panshisar & har tid att sitta där & plocka för att underlätta för Mr gräsklippare sen i sommar. 
Vi åt redan strax efter ett för jag ville rida vid två. Det var några som planerat att hoppa vid tre och jag ville hinna rida innan. 
Sigge och jag travade bommar som jag lagt   på böjt spår (på volten)  Jag tycker att det är jättebra, då får hästen korta eller långa stegen beroende på om man rider i innerkant, mitten eller ytterkant. Jag fortsatte jobbet med övergångarna också. 
Vattentunnorna i hagarna har bestått av en stor isklump länge så vi har burit ut vattenhinkar istället. Men idag skurade jag ur dom och fyllde dom på nytt. Vi får väl se om vårvädret håller i sig. Tyvärr lär det ju bli bakslag, det är bara februari än...
Jag krattade lite i hagarna med, man ser ju all "skit" nu när snön är borta. 
Ester och Magnus ringde på eftermiddagen och berättade att dom såg vildsvin här vid oss vid tre-tiden idag. Dom var nere vid Lillån därifrån jag hörde "grisskrik" för några kvällar sen. Dom såg också några stora spår som enligt böcker tillhör varg eller lodjur. Det känns som om vi har hamnat i värsta vildmarken helt plötsligt! 
Bosse gjorde räkmackor på kvällen vilket framförallt Wilda gillade. Hon älskar räkor och ser till att hon får smaka lera stycken. 
Hästarna har fått sin nattamat nu & mumsar för fullt. 
(null)

(null)

Nu ska jag sova. Sov gott ni med. 
Kram ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0