Thank God it's Friday

Fredag... Skönt, tror jag.
Har en dip igen, humörsdip.. trots fredag..
Vill byta jobb, är trött, kan inte rida, inget är kul... Hittar inga lösningar på nåt heller..

Ja, ja det löser sig, det vet jag, det är ju sommar snart iaf.

Veckan har varit utan överraskningar (tyvärr?!? ) allt är bara som vanligt, inget nytt händer. Ibland är ju det positivt men ibland önskar man att det hände nåt spännande & roligt. Men inget sånt i sikte här..

Fast egentligen har jag ju lite att se fram emot :)
Tävlingen på Öland nästa helg ser jag inte alls fram emot :0
Den får jag bara försöka genomlida..
Men helgen efter får jag träffa Stephie <3 När vi ska till Stockholm & se Dirty Dancing.
Sen har vi bokat western ridning i Karlstad sista helgen i Maj, så vad gnäller jag för???  :-(

I måndags gick ridningen sådär.. kändes hyfsat (men inte bra) mot slutet iaf.
I tisdags satte jag på gramantygeln & joggade lite på banan. Onsdagen blev vilodag eftersom hovslagarn kom.
Träningen för Kiddet i torsdags gick både bra & dåligt. Fick iaf igenom att han ska ta skänkeln bättre. Får väl se om jag kan jobba vidare med det. Viktigt men svårt om det är flera andra i ridhuset samtidigt.
Var sååååå nära att ramla av en gång när pållen tvärvände.. MSM biverkning??
Snäll att lasta & åka själv med är han iaf.
 
En ohändelserik vecka är över. Hoppas på en skön helg...
Kram

Liten är stor!

Tänk att Plutten är så stor nu att han ska gå på Suckfest = slutar 9.an!! Åren går verkligen fort! Vi har tryckt inbjudan till deras fest som ska va på Elmia den 7 Juni :-)


Trappan på plats

Trappan till sovloftet på Stephies rum är på plats. Skönt! Nu är det mesta klart inomhus :-) Snart blir det lite lugnare förhoppningsvis, inte en massa extra måsten & extra städning (dagligen..)


Finbesök

Har haft en lugn helg med besök av Mia & Roger! Kul.
Va nere på torget, stan & A6 en sväng på lördan. Vädret var inte det bästa, det var ganska kallt!
Men när Mia & jag tog en sväng med hästarna sken solen & det blev riktigt varmt :-) särskilt för Mia & Rubin som promenerade!
Vi spelade lite spel på kvällen & skrattade en del åt våra teckningskunskaper.. Eller brist på....
På söndan tog vi en förmiddagspromenad som tur var. Sen öppnade sig himlen & regnet vräkte ner hela eftermiddagen :-( usch.
M & R åkte vid 16 tiden. Ja fortsatte på den slappa vägen & gjorde inte mycket mer nytta den dagen.
Måndag morgon började med skottning av boxarna. Allt spån skulle ligga i en hög i mitten så att snickarna kan byta väggarna. Ganska tungt jobb (spånskottningen :-) ) & det tog ca 1 timme innan jag va klar.
Satt med kuvertering nästan hela dan på jobbet. Va trött när jag kom hem till kaoset i stallet... Hästarna fick äta hö ute för Bosse skulle måla taket innan dom fick gå in.
Ridningen gick sådär. Red i ridhuset & på slutet gick det rätt bra iaf... Stackars Chanti blev rätt svettig för det var riktigt varmt framåt kvällen +13, skönt!
Nu är det tisdag em & jag försöker hålla mig vaken på jobbet :0 är sååå trött! Skottade boxarna i morse igen.. Förhoppningsvis är väggarna klara idag :-)
Kramar


Fönsterbrädor

Stephies fönsterbrädor är äntligen på plats. Nu fattas det bara en & annan golvlist :-)


Toaletten klar :-)

Äntligen är badrummet uppe klart!


Fredag igen

En hel vecka har rusat iväg.
Ingen rolig vecka. Fick ett halvt psykbryt på allt i onsdags. Det sker dock i tystnad för min del,utom när någon tjatar på mig då om hur jag mår, då blir/är jag på dåligt humör tyvärr.
Borde ju vara glad att folk bryr sig då men jag orkar inte med det heller precis som jag inte orkar med nåt annat i det läget  :/ (Stackars Stephie <3 som ringer & är "orolig" & jag är sur & svarar kort i telefonen. Saknar dig jättemycket gumman, men tycker att det är skönt att du slipper vara hemma i kaoset!! Njut i din lilla stuga!)

Jag tillät mitt bryt att vara i ca 40 min - då låg jag på sängen medan snickarna (VVS.are & elektriker ) stökade ner huset ännu mer (I ärlighetens namn gör dom ju bara sitt jobb som vi har bett om och som vi vill ha klart!)

Det är i alla fall lätt (?) påfrestande att det alltid är folk inne & springer (med skorna på) & elen är avstängd & vattnet oxå. Man kan inte gå på toa & inte laga mat. I och för sig en vettig kombination för om du inte kan laga mat så behöver du inte gå på toan :/
Om man inte har min mage förstås... som inte alls gillar extra stress..

Men men som sagt jag har inte tid att bryta ihop nån längre stund. Stallet är ju ganska bra att ha som tillflyktsort! OM INTE det oxå var ett helt kaos :0
Ombyggnaden där började för många veckor sen & det ser ut som f-n där ute.
Ingen el just nu.... = kolmörkt i och med att även vädret är skit (=regn) Smidigt att mocka... man får nosa sig fram till högarna...
Sen har jag bara haft en hel box till 2 hästar dom sista dagarna.. Vi (läs Bosse) har fått skruva upp en provisorisk vägg till Rubin 2 kvällar i rad som vi sedan får montera ner på morgonen igen OCH skotta bort allt spån igen.. Kul kul..

Grannen Malin kom förbi en sväng i onsdags kväll ute i stallet. Det var skönt att få prata & skratta lite med en som verkligen förstår det här med renoveringens vedermödor! Dom gör ju dessutom det mesta själva. & här klagar jag på snickare, vvs.are & elektriker.... Dags att skärpa sig?!?
När vi stod där ute & pratade ropade Tim <3 inifrån att maten var klar :-)  <3 Snälla barn jag har! <3 Älskar dom sååååå mycket!!

Ridningen har gått sådär. Klättrade en dag, joggade honom igår i ridhuset utan några krav. Känner att det inte ät schysst mot hästen att kräva nåt när jag inte funkar själv.
Har 2 Div 1 tävlingar kvar att pina mig igenom sen får nog tävlandet vara för min del...
Tills jag lärt mig rida.... om det nu går.... att lära gamla hundar att sitta...?!

Provar att ge Chante MSM för att se om han får mindre mjölksyra & inte är så svårstartad :D Han är inte glad över mitt testande, det smakar tydligen inte gott :0 Jag tyckte dock redan igår att han var lite smidigare redan i början av passet.  (Jag kanske ska smutta lite på pulvret själv...) Vi får väl se.Han har ju inte gått så hårt denna veckan pållen.

Igår kväll rev Bosse ut våra "påskmattor" (pappret med gul tejp) & skurade golven medan jag handlade.
Mia & Roger kommer & hälsar på i helgen.
Det är fortfarande ett bombnedslag hemma men dom får ta det som det är & återkomma i sommar :D Eller?!?
Hoppas vädret blir bättre! Inte så kul att bara sitta inne!

Dags att stressa vidare!
Puss & Kram


Vi hade i alla fall tur med vädret...

Har tillbringat helgen i Kalmar. För att tävla division 1 med Mia & Vivianne.
Skulle vilja sammanfatta helgen med rubriken = Vi hade i alla fall tur med vädret :-)
Soligt & varmt vårväder bjöd Kalmar på hela helgen, härligt!
Anette åkte med mig & Chante ner. Vi kom iväg vid 15-tiden efter att jag först åkte ner på stan för att köpa namnsdagpresenter x 2 till Tim. Hittade 2 snygga T-shirtar+ 2 trisslotter (nit naturligtvis...)
Resan ner gick bra &  Chante fick en ok box i ett stall som vi delade med ett gäng trevliga Gotlänningar & deras hästar.
Jag red lite, på en ganska spänd häst, innan vi åkte till vårt boende. Vi hyrde en "lägenhet" på en hästgård ca en mil från Ridklubben Udden. Mysigt & smidigt! Jag fick väl den bättre sängen,  men vaknade med världens huvudvärk på söndagsmorgonen. Vi hade en diskussion om det kunde bero på tapeten vid min sänghörna?! En väldigt rörig tapet med en massa folk i farten...
Anette sov i en tältsäng & hennes rygg gillade inte riktigt den så vi fick ta en extra sväng inåt Kalmar centrum efter frukosten för att köpa halva mackens apotekslager för att bota våra krämpor :-)

Själva tävlingen blev ingen rolig historia. Chante var jättespänd i MSV C:2 an. Lyssnade inte & gick inte fram.... = inte kul.. Där var domaren & jag överens, vilket bara gav drygt 59 % :-(
Ok, bryt ihop & gå vidare heter det väl... Men jag orkade inte bryta ihop så vi gick helt enkelt bara vidare :D
Lite god mat ute i solen piggade upp oss.
Vivianne dök upp med sin lastbil, Fighter, (ungerska) mormor med man (svensk), stor salladsmatsäck & ett väldigt glatt & positivt humör :D
Hon siktade på 50% i sin start & var så klart överlycklig när hon nådde över 59%. Hon var nog den nöjdaste ryttaren den dagen ! Härligt!
Mia red på drygt 60% i sin "lagstart".
Dags för MSV B:3 (min laginsats)... Chanti kändes bättre på kandaret (jag red första klassen på träns)
Men för att göra en lång historia kort så tyckte inte domaren att det gick bättre i denna klassen (vilket jag faktiskt tyckte.... lite i alla fall ...) Bytena funkade. Drygt 58% & absolut inte godkänt blev domen.

Dags att inse att jag inte kan rida egentligen.
Dags att lägga av?!
Mycket pengar & tid skulle sparas... till vad??

Ja, vi får se. Jag hinner inte fundera vidare på det nu.
Tid är en bristvara för mig. Kan man köpa lite på Blocket kanske?? Men jag hinner förresten inte gå in där & kolla heller! :D

Livet skenar vidare
Puss & Kram

Ensam fredagskväll

Tränade i torsdags kväll för Kiddet på Jfk. Det gick bra :-) Red på träns denna gången & han gick fram bättre. Skönt! Kandaret blir som en liten handbroms på Chant...
Nu är det fredag kväll& jag är ensam hemma. Sitter med en kopp te i soffan. Bosse har åkt till Gbg för att hämta Tim som kmr hem från Trysil :-)
Det var mycket & rörigt på jobbet idag. Åkte hem vid 16.15 - jättetrött. Vi tog en fika innan vi åkte & handlade. Sen tog jag en promenad med Chanti.
Ska packa lite nu inför helgens tävling (div 1) i Kalmar
Puss & Kram


Nybakat :-)


Min pussgurka :-)


Nytt golv lagt!

En hel påskhelg är över. Vi tog ledigt i torsdags oxå & packade in oss i bilen & åkte ner till Skåne till vår fina Stephie <3 Det var så härligt att krama henne igen & se hur bra hon trivs!
Vilka fina hästar hon rider & pysslar om!! Anna verkar vara jättego!
Första dan hann vi se Stephie rida 3-åriga Hektor & en fux som jag har glömt namnet på. Sen åkte vi ut & åt nere vid vattnet. Vädret i Skåne denna påsk var blåsigt & kallt tyvärr. Jag hade lite för lite kläder med mig :-/
Jag sov hos Stephie i hennes lilla stuga första natten medan Bosse & Tim sov på Lindelunda B&B. Vi somnade ganska tidigt & väckarklockan stod på 05.
På fredagen var det dags för hingstvisning. 7 hingstar skulle putsas i ordning för att glänsa inför publiken :-) Tidsscheman gjordes noggrant upp så att alla visste vad dom skulle göra & när. Stephie värmde 3 av hingstarna åt Anna, som visade alla.
Först red S 6-åriga Bellman, en jättefin fux! Sen va det dags för HC, en mörkbrun snygging. Sista (& finaste?!?) pållen S värmde var Tabasco, oxå 6 år, såå fin! Alla hingstarna skötte sig bra! Enda problemet var blåsten! Jag frös nästan ihjäl :0 Det tog hela kvällen att tina!
Lägger upp bilder på några av hästarna imorrn. Bosse hade fixat lite påskmat åt oss i stugan. Gott. Vi åt lax, prinskorv, sill & potatis :-)
Andra natten ville Tim sova med syrran så Bosse & jag åkte t Lindelunda. Vi sov t 8.15, åt en god frukost innan vi åkte t Stephie.
4 hästar skulle ridas av S. Medea var först, ett litet vackert sto. Sen kom fuxen Mambo & efter d HC. Sist ut va 3-åriga "Roffe" Coolare häst får man nog leta efter. Så snäll & ändå med mkt power. Det var jättekul att se Stephie rida & hantera alla fina hästar!! Käkade pizza ihop innan vi var tvungna att åka :-( snyft.
Saknar dig Stephie!! Men kom inte hem! Njut!!
Jag kommer snart igen!
Vi åkte vid 4-tiden mot Göteborg för att släppa av Tim hos Filip. Dom ska till Trysil en vecka:-) Blev bjudna på mat hos Eklunds innan vi fortsatte hemåt.
Hemma låg det ca 1 dm snö:( Söndagen ägnade Bosse åt att lägga golv på Stephies rum- det blev jättefint
:-) Jag red i ridhuset, med kandaret. Det gick ok.. Vi tog en promenad på kvällen i halvdant väder.
Ledig måndag= skönt! Tvättade & strök& städade en del. Red (för länge ?!?...) i ridhuset (på träns) är inte helt nöjd med varken hästen el mig men vi kämpar vidare..! :D
Bosse köpte plankstek på Dal Baffo & tog med hem, mums, men fy vad mätt jag blev!! Soffan fick besök efter :D
Puss & Kram











Ny bettkombination

Testade nya bett på kandaret ikväll. Satte på tränsbettet med fasta ringar och köpte en syntetstång. Det kändes som Chante gillade dom här betten mycket bättre! Skönt!


Kaklat & klart


Mattor

Börjar tröttna lite på "mattorna" vi har i huset. Snickarna la in dom när dom började renoveringen...
Kanske är dom fina till påsk nu med sina gula kanter ?!  :D
Men näe, jag gillar dom inte. Jag ryser dessutom när jag går på dom. Fula & äckliga.
Jag hade trott att det skulle vara färdigt i huset till påsk, istället står det lite halvfärdigt både inne & ute i stallet.
Men men, långdragna renoveringar är vi ju vana vid.
Badrummet börjar bli klart iaf. Inga "möbler" inne än men kaklet är på plats :)

Igår (måndag) blev det inte så mycket gjort efter jobbet. Blev sen hem, matade hästarna & gick in & lagade mat till Tim (& tisdags lunch till oss) Det blev gourmetmaten makaroner & falukorv :( Inte gott, men det går snabbt :)

Red sen i ridhuset & Chanti kändes ok :)
Pratade med Malin på kvällen. Hon tar hand om pållarna när vi åker & hälsar på stephie <3 torsd - lördag!
Längtar!

Har haft mycket på jobbet idag (tisdag), ska strax åka hemåt & laga mat, rida & handla.
Var ute på lunchen & köpte havre, mineraler & en ny stång t kandaret. Köpte en ganska rak syntetstång. Ska hem & prova om Chante möjligen gillar den bättre :) Håll tummarna!

Puss & Kram

Snygga påskmattor?


inte vackert


Dalen vann 2-stadscupen !


Produktiv Helg

I fredags orkade jag inte rida utan vi tog en promenad med båda hästarna Bosse & jag. Gick upp runt Målskog & Rickarp. Det var ganska varmt för Rubin med sin tjocka päls. Uppför gick det segt men nerför på hemvägen rullade det på bättre :-)
Träffade Karin & Maggie vid Målskog & stod & pratade en stund.
Åt lite tacos på kvällen. Snabb ( & god) fredagsmat)
På lördagen gick jag upp tidigt för att rida innan vi skulle åka till Vänersborg/Trollhättan för att titta på Tims matcher.
Ute var det vitt... Usch... Snön yrde utanför...

Ridningen (i ridhuset) gick bra. Red på träns & Chante kändes mycket bättre än i torsdags, (det gjorde jag med skulle han nog lagt till :D ) Han var inte lika "stel" i nacken & piggare. Skönt.
På väg tillbaka till stallet snurrar det som vanligt i huvet, tänker på vad jag har kvar att göra i stallet, hinner jag tvätta håret? Äta nåt? osv. Jag är alltid på nästa "måste göra" grej i huvet.

Men medan jag red hade Bosse pratat med Tim som tyckte att vi skulle komma på söndagen istället.Dom hade vunnit alla matcherna både på fredan & lördag morgon.
Ok, bara att planera om & snurra igång hjärnan igen... vad är det då som ska göras istället.

Efter en kopp kaffe gick vi ut & målade i stallet. Bosse hade målat det bruna nedtill på väggarna medan jag red.
Så nu tog vi det vita upptill + taket. Det blir fint!
Åt lax & satte sen igång att tapetsera Stephies rum. Vita tapeter med lite ränder i blir det, tror det oxå blir jättebra :) Jag är dock inge vidare på att tapetsera... Jag tittade mest på, drack vin & va lite hantlangare :)
Halv 8 la vi ner aktiviteterna för dagen, det var Bosse som avbröt kors i taket. Han brukar hålla på tills jag spyr av trötthet men nu var det han som ville avsluta, jag tyckte det gick bra ett tag till :D ( Läs 2 rader upp igen om du glömt hur jobbigt jag hade det :D )
Kvällen tillbringades i soffan framför TV.n. Pratade om söndan & jag kom fram till att jag inte kunde följa med till Vänersborg/Trollhättan pga att om dom skulle gå till final så spelas den 17.00. Det blir inte så bra för hästarna, tror inte dom vill gå in vid halv 10 -10 på kvällen. OCH vara utan mat från 12 på dan.

Bosse åkte 07.15 på söndan, jag låg kvar till 8 :)
Red efter frukosten. Gick in i ridhuset igen & Chante kändes ganska fin denna gång oxå. :-) Skrittade ut en sväng efter .
Jag hann precis bli klar i stallet innan Mia Å kom & hämtade mig. Vi åkte en snabbsväng t JFK för att träffa tredje ryttaren i Div 1 laget, Vivianne. Varken Mia eller jag har träffat henne innan.
Hemma igen bytte jag bara om & gick ut & sprang 5 km. Det kändes lite segt mot slutet annars ok, rätt kallt bara.
Sen va det duschen & strykning resten av eftermiddan. Plus lite städning.
En glad Tim kom hem efter vinst i 2-stadscupen ! Härlig avslutning på säsongen!

Bosse i tapetserartagen


Nymålat i stallet


RSS 2.0