Räddaren i Nöden


Matleverans

Måndan' innebar ett mindre kaos på jobbet. Massor med folk (så många att alla inte fick plats runt fikabordet) & massor att göra. Det händer en hel del just nu. Nyanställning & nytt kontor som öppnar i Borås. Kul :)
Nålarna som skulle packas kom på vift & hamnade i Tyskland istället. Hoppas dom dyker tidigt tisdag.
Tim slutade redan strax efter 14 så vi åkte hemåt & fixade mat (pasta & bacon) Medan Tim åt tänkte jag vila lite på soffan, men somnade som en stock... Är inne i en sova jättedåligtperiod.
Körde Tim till träningen vid 16 tiden & handlade lite frukt på vägen.
Sen va det dags att ta hand om pållarna. Red ut Enchie en sväng runt Målskog-Rickarp. Han va tokig. Det började med att två tjejer på ponnys tyckte att det var lämpligt att vrålgaloppera uppför värsta backen (asfalt) en bit bakom mig. Det lät som om vi skulle bli anfallna bakifrån av värsta stridsvagnen eller nåt. Jag blev nog lika rädd som hästen :( Sen kunde han inte skritta normalt utan galopperade sidvärts framåt.. Men hem kom vi iaf. Inte så lätt att handskas med honom med vanligt tränsbett i dom situationerna.
Dags att laga mat igen sen.
Nu blev det spenatenchilladas med yougurtsås & sallad. Mums, det var jättegott  faktiskt.
Receptet va från Linas.
Jag gillar verkligen Linasmatkasse.se Det är så smidigt! Fick ny leverans oxå - fast sent den här gången - 21.45 dök dom upp. Hade jättemycket att göra sa chauffören = jättemånga kunder.
Lika spännande varje gång att se recepten & varorna. Det enda jag inte gillade denna gången va lammfärs. Men den kan jag nog skänka till någon. Nån finns det nog som gillar att äta kofta :) Jag har smakat en gång & törs inte göra om det.
Det är tomt utan Stephie men hon & Henke verkar ha det mysigt på Öland & kommer ju snart hem igen :)

ReadyToGo


HejDåPuss


Sköna Söndag

Vaknade vid 7. Hästarna gnäggade God Morgon som vanligt :)
Lugn frukost med Ridsport :) Strök en hel del sen & höll Stephie sällskap medan hon packade för att åka till Öland med Henke. Vi hann med en promenad & laga lite mat innan Henke kom & hämtade henne.
Jag red dressyr sen. Chanti gick ganska bra - hade en svacka på mitten men vi va nog rätt nöjda båda två efter passet, svettiga men nöjda. Skrittade nererundan efteråt.
Svampade av hästen + tvättade schabraket & hans innetäcke sen. Skönt att ha det gjort.
Sen va det rätt skönt att hoppa i poolen som fortfarande är +27 grader. Tim hann hem från golfbanan & hoppade i en sväng han med. Duschen, mat & soffan gjorde resten av kvällen lugn & skön.

Åkes Onion


Stor & Liten


Bytesexperten


Yatzy


Lördag=Hö & Hockey

Fick "sovmorgon" i lördags. Stephie fixade hästarna innan hon åkte till jobbet.
Kunde äta frukost i lugn & ro =skönt.
Dammsög nere på morgonen innan jag gick ut vid 9 & sopade rent på höloftet. Det är längesen vi hade hö nu,
ensilaget är smidigare men har inte kommit än. Gick över till Åke vid 10 & så började vi lasta hö på hans traktor & körde in till oss. Jag stannade kvar på loftet & packade medan Åke hämtade mer & mer & mer......
Hur mycket hö har han.....Hur mycket hö vill jag ha....??? Började få lite panik efter 60 balar (har ju beställt många ton ensilage som kommer om ca en vecka) Som tur var kände väl Åke oxå att det blev mycket & undrade om jag behövde mer än ett ton - det gör jag ju inte :) Så jag tackade efter 85 balar & fick lite spån på köpet.
Tim spelade hockeymatch 11.30 mot Nässjö. Jag missade första perioden men hann iaf till dom 2 sista. Tyvärr blev det förlust med 1-4.
Hem igen & skalade potatis innan jag sprang över & tog hand om Tobbe. Bibbi & Lina kommer hem inatt så fr.o.m imorrn har jag bara våra pållar att ta hand om.
Bosse gjorde biff medan jag var iväg så sen va det bara att sätta sig vid dukat bord,händer inte jätteofta men är väldigt uppskattat.
Lite kaffe & yatzy är alltid trevligt efter maten.
Frågade Stephie om hon kunde rida ut Chante en sväng om jag gick med & det ville hon. Men Tim ville oxå rida (klättra) Chant.. Så Stephie bestämde sig för att ta med kameran ut & jag tog med Rubin. Men precis när vi skulle gå iväg öppnade sig himlen.. Så vi hamnade i ridhuset istället. Jag ska träna lite byten,säger Tim då. Hur gör man?? ( han har inte provat att galoppera på Enchie förut ) Men visst fixade han det - några enkla instruktioner & han gjorde flera byten! Sanslöst egentligen.. Men visst han har ju ridit en gång tidigare i år :)
Åt kyckling i pitabröd på kvällen & tillbringade den för övrigt i soffan.

En ganska typisk UlleBulleDag

Tisdagen blev en ganska stressig dag.
Upp & ut i stallet 06.00 som vanligt, ganska mysigt att bli välkomstgnäggad på när man kommer ut :)
Sen va det dags att försöka väcka T som började skolan kl.9.00. Inte så populärt. Men hans skoldag va kort -
klockan 11 ringde han & ville bli hämtad. Tillbaks till jobbet & jobbade båda två. Vid 12.55 hoppade vi in i bilen igen & åkte t tandläkarn i B-ryd för en tandställn.koll . Hem en snabbis först & borsta tänderna iväg igen 10 min senare.
Tandläkarn va snabbt avklarad - jag försökte hinna läsa så mycket som möjligt i en svallertidning :) Enda gången jag läser sånt, hann få mig några smaskiga nyheter iaf.
Sen skulle T till golfbanan direkt & jag åkte tillbaks till jobbet en stund. Kom på vid kvart över 3 att jag glömt leverera ett paket i Bankeryd som jag lovat göra i samband med tandläkarn... Ok, in i bilen igen & iväg. Kollade med T på vägen & då ville han med hem igen, så förbi golfbanan & hämta honom & sen till kunden för leverans.
Det var snabbt avklarat så efter skulle jag snabbt in på Ica en sväng. I dörren in mötte jag en tjej... tankarna snurrade....va det inte.... jo ! Emma! Har inte sett henne på nästan 20 år tror jag. Jättekul! Pratade en del gamla minnen & lite nytt med förstås. Sen in i affären & ut i bilen till en son som hade tröttnat på att vänta....
Hem & packa upp varorna, kasta i sig en macka & sprang sen över till Tobbe. Mockade,fixade mat, borstade, gick en sväng med honom & lät honom beta lite (soligt en stund som omväxling)
Hem igen & tog in våra pållar & matade dom.
In & lagade mat till oss. blev bara makaroner & falukorv idag, inte så gott.
Diskade,dammsög & tvättade lakan.
Ut i stallet igen vid halv 8 & red Chanti. Klättrade. Tim hängde med på cykeln men bytte den till Hästen i backen.
NattFodrade hästarna & gick sen in & duschade +
gjorde te & tog en macka innan jag somnade i soffan.  
Zzzzzzzzzzzzzzzz

TjongPangPlask


Box Box


Go bananas


Båda på samma boll


Badminton


GoCart'arna


Golfarn


Stephie älskar minigolf :)


Niclas


Bästa SysterMia


Längesen

Det var längesen jag skrev..
Det var ganska längesen jag träffade min syster & två av mina goa syskonbarn oxå. Men denna helgen har dom varit här. Alltid lika kul :)
I fredagskväll spelade vi en vild poolvolleybollmatch, roligt!
Vådret va inte det bästa när vi vaknade på lördan tyvärr. Det va meningen att vi skulle ta färjan ut till Visingsö kl 11.00 & åka på Fly-in där. Men efter lite dividerande fram & tillbaka & kollande av väderprognos bestämde vi oss för att stanna hemma. Visingsö i regn i en husvagn är inte speciellt trevligt.
Vi hoppade istället in i bilen & åkte till Tabergs Toppen & spelade minigolf. Dom har gjort en ny äventyrsbana där, riktigt kul med annorlunda gräsbanor. På väg därifrån tyckte Tim att vi skulle köra GoCart med. Niclas & Jessica ville oxå köra. Mia Stephie & jag hejade på. Tim hade snabbaste varvtiden denna gången så nu vill Niclas ha revanch i Kristinehamn innan sommaren är över. Det känns i och för sig som den är över redan, höstväder ute. 
Sen åkte vi till A6 en sväng för lite shopping.
Eftermiddan & kvällen bjöd på lite sol t.o.m så vi satt ute & åt god mat & spelade lite badminton. På kvällen åkte Stephie, Jessica & Niclas in till piren för att festa lite. Vi andra roade oss med soffan & en film :)

Idag söndag har det regnat nästan hela dan. Jättetråkigt. Men ur garderoben plockade jag fram en uppblåsbar "badbanan" med tillhörande boxhandskar (Köpt från CoolStuff ) Vi hade jättekul i poolen igen. Det var inte lätt att komma upp på bananen & väldigt svårt att hålla balansen.
Åt fläskytterfilé m klyftpotatis + hallon & blåbärspaj innan det var dags för fam.Fransson att åka hem i regnet.
Så kul när dom är här men vilket skitväder ... 

RSS 2.0