Sol, Vaccin & Vättern dubbelt upp

Jag gick ut i stallet vid sju idag med. Det var minus fyra grader och blev faktiskt soligt och fint på dagen. 
Det har ju kommit lite nya restriktioner i affärer osv. Det innebär bland annat att det får högst vara 80 personer samtidigt inne på Ica. Så man uppmanas att handla ensam. 
Idag blev det min uppgift. Eftersom solen sken passade jag på åka ner till Vättern vid Vidablick för en liten promenad med vackra vyer. 
Det stod sex gubbar mitt i vägen när jag körde in mot parkeringen. Dom flyttade sig lite tveksamt & stirrade in i bilen när jag passerade. Förklaringen fick jag när jag åkte hem igen och radion var på (P4) 
-Vi befinner oss på Vidablick nere vid Vättern, sa reportern. 
Jag är glad att jag inte fick en mikrofon under hakan och konstiga frågor jag inte hade kunnat svara på! 
Jag tog några bilder, tycker att det är så fint vid vattnet. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Det här är Lillåns utlopp i Vättern. 
(null)
Visingsö syntes klart & tydligt idag. 
Jag handlade sen iklädd munskydd förstås. 
Efter kaffet tog vi en ganska lång promenad B & jag. 
(null)

(null)
Det var ganska isigt & halt men B har sina icebug-dojor så han går stadigt. Jag har rätt bra skor men dom är lite klumpiga så jag behöver köpa ett par nya. 
Vi käkade lax idag som var kvar sen i söndags. 
Lite städning av toaletter och dammsugning av nerevåningen hann jag med innan det var dags för stallet. Stephie kom vid kvart i fem & hon joggade Sigge lite. Dom ska ju inte ansträngas så hårt på några dagar efter vaccineringen. 
Lisa kom körande när vi gick tillbaka mot stallet. Hon jobbar på en vårdcentral (Vätterhälsan) och är vaccin ansvarig där. Dom har varit typ bäst här i bygden på att provta osv. Dom har haft drive-in provtagning på A6 parkering och nu har dom drive-in vaccinering på Elmia. 
Man kör in i en mässhall och passerar olika stationer, först behöver man en ordination, vilket i nuläget innebär att du ska ha nåt intyg från högre ort att du hör till de som får vaccin i Fas 1. Sen fyller du i nåt papper på nästa station & på tredje stationen får du ditt vaccin fortfarande sittande i bilen. Till slut observeras du i femton minuter så att man ska se att ingen drabbas av någon allergichock. 
Lång förklaring... till saken hör då att det ibland blir någon dos över och inget ska ju slängas. Så idag var Lisa snäll och kom hit och vaccinerade Bosse! Skönt att han har fått en dos nu. 
Jag gick ut i stallet igen sen, Stephie red Ruska efter Sigge. 
Jag började med att brodda Tosse & sen tog jag Coppen med. Jag ägnade en lång stund åt att borsta, gno och rykta på Coppen också.    Vi ska köra iväg honom imorgon, upp till Enar och Ellen. 
Hästarna sover redan och jag med snart. Måste fläta mitt nytvättade hår och mocka kattlådan först bara. 
Jag hittade en spännande bok igår när det var dags att välja en ny. Den heter "Döden vid Vättern". Den är skriven av Torbjörn Åhgren och Torgny Wiren. Torgny är en omtyckt präst i Jönköping och jobbade extra på intensiven för länge, längesen när jag jobbade där. 
Kul att lyssna på en bok som utspelar sig i Jönköping, Bankeryd & runtomkring här. 
Det enda negativa är att uppläsaren betonar vissa gator och ställen helt fel. Annars är boken riktigt bra och spännande.  (null)
Kvällens solnedgång sett från vardagsrumsfönstret. 

Sov gott
Kram ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0